1054 Budapest, Akadémia u. 16. fsz. 4.

Fogyasszon kevesebb konyhasót!
Kerüljük az ételek utánsózását. A készételek (konzerv, mélyhűtött) sok sót tartalmazhatnak.

Igyon meg naponta másfél liter vizet, ásványvizet!
Alkoholt csak kivételesen fogyasszunk, mert fokozza az éhségérzetet és magas a kalóriatartalma.Testsúlycsökkentés idején egyáltalán ne fogyasszunk alkoholt. 

Változtasson az ételek elkészítési módján!
Érdemes grillezett vagy roston sült ételeket készíteni, kiegészítve párolt zöldfélével, salátával. Nem kell lemondania a kedvenc rizs vagy burgonyaköretéről, csupán a köretből fél adagot, a friss salátából viszont két adagot egyen. Vigyázzon a salátaöntettel, abban bőven lehet kalória!

Ismerje meg saját táplálkozási szokásait!
Használja az Étkezést és fizikai aktivitást követő táblázatot! Legalább három napon keresztül érdemes leírnia, hogy mit evett és mit ivott. Így kiderítheti, hol rejtőznek a kalóriák, amiket kiiktathat étrendjéből. A jegyzet alapján azt is ellenőrizheti, hogy betartja-e a helyes étrend alapjait, például a következőket:

  • Fogyaszt-e naponta friss zöldséget? 
  • Fogyaszt-e naponta friss gyümölcsöt? 
  • Minden nap fogyaszt-e tejet, vagy savanyított tejterméket (kefir, joghurt, aludttej)? 
  • A három napból legalább egyszer evett-e barna kenyeret? 
  • Sovány húsféléket fogyaszt? (sovány sertéshús, szárnyas, sovány marhahús, hal) 
  • Ha sajtot evett, akkor az zsiradékban szegényebb volt-e? (Köményes, Tolnai, Óvári, Túra stb.) 
  • Édességet, nassolnivalókat a három napból csak egyszer egyen! 
  • Kolbászt, szalámifélét, szalonnát ritkán fogyasszon! (a három napból legfeljebb egyszer, keveset) 
  • A kenyér kenéséhez ne használjon mindig "kenőanyagot" (margarin, vaj, vajkrém)! 
  • A különböző kenyerek szénhidrát tartalmát hasonlítsa össze és lehetőleg a csökkentett CH tartalmakat válassza!