1054 Budapest, Akadémia u. 16. fsz. 4.

Tudta Ön, hogy 5-10 százalékos, mérsékelt testsúlycsökkentéssel és a csökkentett testsúly megtartásával az egészségügyi kockázat jelentősen, akár 90 százalékkal csökkenthető? Ez azért örvendetes, mert senkinek nem kell 30-40 kg-ot fogyni, hiszen az 5-10%-os súlycsökkenéssel nagyon sokat tesz egészsége érdekében. Fontos azonban, hogy az alacsonyabb testsúlyt hosszú távon is megtartsuk.

Amennyiben a részletes diétás tanácsok és fokozott mozgásprogram beiktatása ellenére nem sikerül megfelelő súlyfeleslegtől megválnia, szakember bevonásával gyógyszeres segítséget is igénybe vehet, mely által csökken az étvágya és a szervezet nagyobb hatásfokkal mobilizálja a felesleges zsírt a szervezetből. 

A megfelelő táplálkozás, a helyes módon bevitt glukóz nagymértékben segít a hosszútávú eredmény elérésében. Ehhez nyújt segítséget  Jessie Inchauspé Glukóz Forradalom című könyve (lsd lent), mely magyarul is megjelent. Lényege a glukóz felszívódásának lassítása, hogy az Inzulin szint ne emelkedjen hirtelen meg. Egyenletes Inzulin szint megakadályozza az evés után jelentkező kábult, rossz közérzetet és amennyiben az Inzulin szint nem emelkedi tartósan magasra, nem alakul ki az étkezést követően viszonylag gyorsan az éhségérzet. A tartósan magas Inzulin szintnek számos kedvezőtlen hatása van szervezetünkre (pl. 2-es típusú dibeteszhez, elhízáshoz, nőknél PCOS kialakulásához, szív és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet). Az un. "intermittent fasting diéta" , (vagyis lényegében, hogy egy normál bioritmus figyelembe véve 17-7 h között ne együnk) tovább javíthatja az eredményeket.